Hoppa till huvudinnehåll
Hur verkar Sinuxol?
Hur verkar Sinuxol?

Hur verkar Sinuxol?

Unik kombination av fem medicinalväxter hjälper mot bihåleinflammation
Unik kombination av fem medicinalväxter hjälper mot bihåleinflammation

<br>Unik kombination av fem medicinalväxter hjälper mot bihåleinflammation

Med den unika kombinationen av fem växter har Sinuxol en kliniskt bevisad effekt mot bihåleinflammation med snuva, som oftast orsakas av en förkylning. Du hittar Sinuxol på de flesta apotek.

  • Detta innebär en slemlösande effekt, där den naturliga självrenande mekanismen hos luftvägarnas slemhinnor återställs
  • Samtidigt som svullnaden i de inflammerade slemhinnorna minskar, underlättas andningen genom näsan igen

 

Sinuxol innehåller:

Gentiana lutea – gullgentiana

Gentiana lutea – gullgentiana

En läkeört som använts sedan antiken. Växten kan bli hela 80 cm hög. Romarna använde den som ett naturligt läkemedel vid mag- och tarmbesvär samt vid reumatiska sjukdomar. Idag används den bl.a. för förkylningssymtom. Den tjocka roten används också som krydda i brännvin och likör. I Sinupret forte finns roten av gullgentiana. Den kommer från kontrollerade odlingar i Frankrike och Tyskland.

Primula veris – gullviva

Primula veris – gullviva

Hör till de vackraste och mest välkända vårblommorna och användes redan under antiken och medeltiden som slemlösande medel. Gullviva känns enkelt igen genom sina gula små blommor som sitter i en klase på en bladlös stjälk. Rötterna och blommorna är fulla av så kallade saponiner och bioflavonoider. Dessa har en slemlösande effekt. Våra förfäder plockade denna växt särskilt vid walpurgis, alltså valborg. Man trodde att gullvivor som plockades just denna dag skulle kunna förebygga sjukdomar och infertilitet hos boskap. Unga flickor lade däremot blommorna i färsk mjölk natten före valborgsmässoafton och tvättade ansiktet med dem. Gullvivan som används i Sinupret forte kommer från våra kontrollerade odlingar i Österrike.

Rumex-arter – ängssyra och olika skräppor

Rumex crispus – krusskräppa

En läkeört som använts i århundranden. Du har med största sannolikhet sett dessa växa på en äng eller vid ett dike och tänkt ”ogräs”. Men det är ett mycket nyttigt ”ogräs”. Redan under antiken uppskattades rumex som en värdefull källa till C-vitamin. Caesars soldater använde det för att förhindra skörbjugg. Förutom att användas mot förkylningssymtom används rumex vid magbesvär, feber och hosta. Rumex innehåller stora mängder oxalsyra, samma syra som ger rabarber dess syrliga smak. Utöver detta hittar man tanniner, vitamin E och C, järn och kanske viktigast – bioflavonoider – som ger Sinupret forte dess effekt.

Sambucus nigra – fläder

Sambucus nigra – fläder

En blomma som de flesta av oss hört talas om. Inte bara välsmakande, utan även viktig inom folkmedicinen. Fläder har länge använts för att lindra förkylningssymtom. Förr trodde man att en fläderbuske i trädgården kunde avvärja onda besvärjelser. I antikens Grekland användes de mogna fläderbären som både vätskedrivande medel och laxermedel. Fläder ansågs vara ett slags "fattigmans-apotek" på grund av dess många användningsområden och växtens innehåll av C-vitamin. Till Sinupret forte används fläderns blommor och dessa samlas under kontrollerade former enligt GACP-riktlinjerna (Good Agricultural and Collection Practice). Våra fläderblommor kommer från bl.a. Polen och Ungern.

Verbena – järnört

Verbena – järnört

En läkeört som användes flitigt av romarna och under antiken och har varit en av de viktigaste medicinalväxterna. Järnört är en flerårig ört som har en träig jordstam och som kan bli upp till sex decimeter hög. Örten, som blommar från juni till september, används för medicinska ändamål som t.ex. förkylningssymtom och skördas under blomningen. De aktiva ingredienserna från järnört är bl.a. tanniner, iridoider, fenyletanoider, flavonoider och eterisk olja. Bionorica har egna kontrollerade odlingar av järnört bl.a i Tyskland, Ungern och Frankrike. Kombinationen av alla dessa örter ger en mycket slemlösande effekt, där den naturliga självrenande mekanismen hos luftvägarnas slemhinnor återställs. Samtidigt minskar svullnaden i de inflammerade slemhinnorna, så att det snabbare går att andas genom näsan igen.

Vad innebär det att Sinuxol har en kliniskt bevisad effekt
Vad innebär det att Sinuxol har en kliniskt bevisad effekt

<br>Vad innebär det att Sinuxol har en kliniskt bevisad effekt?

Att Sinuxol fungerar i praktiken har visats i en omfattande klinisk studie med 380 patienter. I jämförelsegruppen användes ett verkningslöst läkemedel (placebo). Studiedesignen uppfyllde DBRPC-standarden (dubbelblind, randomiserad och placebokontrollerad) och därmed även de höga krav som ställs på klinisk läkemedelsforskning. I studien undersöktes olika symtom som sekretionsflöde från näsan, nästäppa, huvudvärk och ansiktssmärta. Man kunde se en tydlig skillnad mellan placebogruppen och den aktiva gruppen, där deltagarna tog Sinuxol. Deras besvär avtog snabbare och det visade sig i slutändan att försökspersonerna kände sig bättre två dagar tidigare¹ än deltagarna i placebogruppen. 

Så kan Sinuxol hjälpa dig

  • Löser upp slemmet ”Det besvärliga sega slemmet rinner ut och du känner dig bättre snabbare.”
  • Öppnar upp passagen i näsan ”Svullnaden i näsans slemhinnor går tillbaka och du kan återigen andas fritt.”
  • Frigör huvudet ”Bihålorna är återigen fria och den tryckande huvudvärken avtar.”

¹Bachert et al. (2013), 84. Jahresversammlung der DGHNO e.V., Bonn 8–12 maj 2013. Kongressposter. Klinischer Vergleich Sinupret extract vs. Placebo.